Elevi

     Programul integrat de studii profesional tehnice postsecundare și postsecundare nonterțiare în baza studiilor gimnaziale presupune integrarea învăţămîntului general cu învăţământul profesional tehnic, orientat spre consolidarea competenţelor cheie şi formarea competenţelor profesionale într-o anumită profesie. Programele de formare profesională tehnică postsecundară şi postsecundară nonterţiară asigură pregătirea specialiştilor în diverse domenii în conformitate cu nivelurile 4 şi 5 ISCED (Clasificarea Internațională Standard a Educației – ISCED a fost elaborată de UNESCO pentru a facilita compararea statisticilor și indicatorilor naționali privind educația, pe baza unor metode și definiții convenite la nivel internațional.) În cadrul Colegiului, nivelul 5 ISCED îi revine specialității „Învățământ primar”- Învățământ profesional tehnic postsecundar nonterțiar, celelalte specialități corespund nivelului 4 ISCED – Învățământ profesional tehnic postsecundar.

Anul de învăţământ 2020 – 2021 în Colegiul ”Alexei Mateevici” au început studiile 1013 elevi fiind repartizați în 37 grupe academice la 5 specialități. 

Elevii realizează studiile la zi. Numărul elevilor la studii cu finanțare bugetară este de 464, cu achitarea taxei de studii – 551. Din numărul total de elevi 121 sunt băieți, în speciale la specialitatea ”Educație fizică și sport”. Fiecare elev din Colegiu este diferit, unic în felul său, având propriile dorințe, așteptări și necesități în privința profilului pe care îl studiază. Fiecare elev este o personalitate unică și vine cu un bagaj de cunoștințe, experiență de viață, muncă și educație diferit, ceea ce impune o atenție sporită din partea personalului didactictic și nedidactic al Colegiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>