Oferirea de servicii de consiliere și ghidare în carieră pentru elevii din clasele gimnaziale în cadrul taberelor de vară

Proiectul „Oferirea de servicii de consiliere și ghidare în carieră pentru elevii din clasele gimnaziale în cadrul taberelor de vară, cu scopul de a îmbunătăți dezvoltarea personală a acestora și de a-i ajuta să ia decizii informate cu privire la parcursul lor educațional și profesional” implementat de Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău. Toate activitățile proiectului au loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).


CONTEXT

PROIECTUL ARE CA SCOPI IMPLEMENTAREA UNUI PROGRAM DE ORIENTARE ȘI CONSILIERE PROFESIONALĂ PENTRU ELEVII DIN CLASELE GIMNAZIALE, ÎN SPECIAL CEI DIN MEDII DEZAVANTAJATE, DIN REPUBLICA MOLDOVA.

Pentru a asigura o acoperire largă și echitabilă, proiectul este planificat să aibă loc în trei zone distincte ale țării: zona de nord (Soroca), zona centrală (Anenii Noi) și zona de sud (Cahul). În fiecare dintre aceste zone, activitățile vor fi adaptate pentru a aborda nevoile specifice ale elevilor din acele regiuni. Principalele rezultate cantitative includ participarea a până la 150 de elevi la taberele de vară beneficiind de program, formarea a 20 de profesori și 15 instruitori de studenți în orientarea și consilierea în carieră și serviciile directe ajungând până la 50 de elevi defavorizați. Proiectul va progresa prin patru etape cheie: dezvoltarea modulului de orientare în carieră, formarea abilităților de predare și instruire, testarea modulului în tabere de vară și încheierea cu un eveniment de finalizare a proiectului. Aceste repere vor ghida implementarea proiectului și pot fi ajustate după nevoie pe durata sa.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

  • O.1. Dezvoltarea modulului de Orientare și Consiliere în Carieră pentru elevii din situații defavorizate din școlile gimnaziale (clasele 7-8), asigurând formarea adecvată a educatorilor și a instructorilor de tabără.
  • O.2. Implementarea unui program de formare pentru formatori în domeniul Orientării și Consilierii în Carieră pentru elevii din școlile gimnaziale, bazat pe modulul dezvoltat, având ca țintă cel puțin 20 de profesori din instituțiile de învățământ profesional tehnic cu profil pedagogic (de la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul), în scopul acoperirii
    regiunilor selectate și asigurării durabilității proiectului.
  • O.3. Testarea modulului de Orientare și Consiliere în Carieră în cel puțin 3 tabere de vară din regiunile Soroca, Anenii Noi și Cahul, monitorizarea și evaluarea impactului asupra elevilor din școlile gimnaziale, cu accent deosebit pe cei din medii defavorizate, în vara următoare.


 

 

image - 2024-05-17T115937.938

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>