EuroClub

       New Project (11) (1) (1)

       Euro Cluburile și Centrele de Informare ale Uniunii Europene (CIUE) reprezintă o rețea extinsă de multiplicatori ai informațiilor despre aportul Uniunii Europene la dezvoltarea Republicii Moldova, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, rezultatele tangibile ale suportului continuu oferit de UE și oportunitățile ce pot fi accesate de către membrii comunităților unde acestea funcționează. Euro cluburile și Centrele de Informare ale Uniunii Europene contribuie la colectarea și diseminarea cunoștințelor cu tematică europeană: politici, instituţii, programe comunitare, relații de vecinătate etc. Totodată, acestea stimulează interesul cetățenilor pentru relațiile de colaborare dintre UE și Moldova.

Promotori ai valorilor europene, membrii Euro cluburilor și-au luat angajamentul să asigure accesul liber la informații și comunicarea cu semenii lor privind acțiunile întreprinse și proiectele cu finanțare europeană implementate în țară. Activitatea Euro Cluburilor și Centrelor de Informare este susținută de Uniunea Europeană. În prezent, în Republica Moldova funcționează 20 de CIUE și nouă Euro Cluburi în municipiile si centrele raionale ale țării, unul dintre ele activând în zona rurală.


Euro clubul din cadrul Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău și-a început activitatea în anul 2012, iar din 2019 Euro clubul și instituția în care activează au devenit parteneri ai proiectului StratCom. Membrii Euro clubului “Alexei Mateevici” au planificat și organizat mai multe activități de promovare a valorilor europene și a asistenței UE pentru Republica Moldova. Aceste activități au avut drept invitați înalți reprezentanți ai Delegației UE în Moldova, ambasadori ai statelor membre UE, reprezentanți ai proiectelor și programelor de studii, implementate cu sprijin de la Uniunea Europeană.


Profesori coordonatori: Criminceanu Iulian, Gavrilenco Natalia.


286083334_351774783749223_2974569300696635308_n

Pentru a afla mai multe despre UE fii cu ochii pe noi !!!

ISTORIE


Lansarea Euroclubului

În data de 11.10.2012 a fost deschiderea oficială a celui de-al 7-lea EuroClub. Un eveniment plin de emoţii pozitive, tineri frumoşi şi cu spirit de iniţiativă, avînd şi un coordonator deopotrivă Nătăliţa Gavrilenco. Sântem la un bun început de drum şi aşteptăm cei care îşi fac studiile la Colegiul  „Alexei Mateevici” să participe la una din cele mai frumoase experienţe Europene. EuroClubs, proiectul delegaţiei UE în parteneriat cu BDR şi EYP – Adu Europa la tine acasă!

121

Începînd cu ceremonia de deschidere Euroclubul a desfăşurat diverse activităţi care permit dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de utilizare a informaţiei, de formare a unei echipe, iniţierea dialogurilor internaţionale cu EuroCluburi similare din străinătate şi cu ONG-uri europene relevante.


RAPORT DE ACTIVITATE 2023


RAPORT DE ACTIVITATE 2022


RAPORT DE ACTIVITATE 2021


RAPORT DE ACTIVITATE 2020


RAPORT DE ACTIVITATE 2012- 2019 


 1211

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>