Concursul de repartizare a absolventilor în câmpul muncii pe funcții didactice vacante | Ediția 2025

Ministerul Educației și Cercetării lansează Concursul de repartizare a absolventilor în câmpul muncii pe funcții didactice vacante,ediția 2025

În conformitate cu Hotărârea Guvernului cu privire la încadrarea tinerilor specialiști în câmpul muncii în funcții didactice vacante, de dreptul la repartizare în câmpul muncii în funcții didactice vacante beneficiază persoanele cu vârsta de până la 35 de ani, debutanți în activitatea didactică, care sunt:

  • deținători ai Diplomei de studii profesionale, eliberate la finalizarea programului de studii din domeniul de educație Pedagogie și știința educației, domeniile de formare profesională Formarea cadrelor didactice pentru educația timpurie și 113. Formarea cadrelor didactice pentru învățământul primar;
  • deținători ai Diplomei de studii superioare de licență/ai Diplomei de studii superioare de master, eliberate la finalizarea programului de studii din domeniul fundamental al științei, culturii și tehnicii 01 Educație;
  • deținători ai Diplomei de studii superioare de licență, eliberate la finalizarea programului de studii din alte domenii decât domeniul fundamental al științei, culturii și tehnicii 01 Educație, dar conexe disciplinelor școlare din Planul-cadru pentru învățământul general, cu promovarea modulului psihopedagogic corespunzător unui număr de cel puțin 60 de credite de studii. Persoanele care nu au urmat un modul psihopedagogic la momentul repartizării în câmpul muncii, îl vor urma în cel mult doi ani de la data angajării, cu prezentarea certificatului de confirmare angajatorului.
  • deținătorii actelor de studii, eliberate de instituții de învățământ de peste hotare, care atestă absolvirea unui program de studii în învățământul profesional tehnic sau superior menționat, acreditat în condițiile legii și recunoscut de structura abilitată pentru recunoașterea și echivalarea actelor de studii și a calificărilor în condițiile prevederilor actelor normative.

Funcțiile didactice vacante și numărul de posturi/norme didactice vacante în instituțiile publice de învățământ general, distribuit pe discipline de studiu și instituții de învățământ, pentru anul de studii 2025-2026 poate fi consultat aici.  

Continuă să citești

Eveniment: „Future of Democracy in Legal Education” – 4 iunie 2025, Chișinău

Dragi colegi, Pe data de 4 iunie 2025, instituția noastră va găzdui evenimentul „Future of Democracy in Legal Education”, organizat în cadrul prestigiosului program internațional The Nobel Prize TeacherSummit 2025. Evenimentul este dedicat promovării valorilor democratice în educația juridică și se adresează profesorilor care predau discipline juridice.  În calitate de instituție gazdă, este important să avem o participare cât mai reprezentativă din partea profesorilor noștri de jurisprudență. Cei care doresc să participe sunt rugați să completeze formularul de înregistrare până pe 25 mai 2025, la linkul de mai jos: https://forms.gle/6DAQvLyzaV49HgAGA

Vă mulțumim pentru deschidere și implicare în promovarea unei educații juridice moderne și orientate spre valori!

Totalurile Decadei Catedrei Științe Psihopedagogice, Sociale și Juridice

18-29 noiembrie 2024, Colegiul „Alexei Mateevici” a fost gazda unei suite de evenimente educaționale organizate de Catedra Științe Psihopedagogice, Sociale și Juridice, axate pe dezvoltarea competențelor profesionale, promovarea incluziunii și valorilor sociale.
Evenimente reprezentative:
  • Panel de discuții: „Combaterea corupției, strategii și metode” – Elevii viitori grefieri au dezbătut rolul integrității alături de un specialist CNA.
  • Masa rotundă: „Realizarea drepturilor copilului în contextul provocărilor secolului XXI” – Aspecte practice privind drepturile copilului, discutate cu experți din domeniu.
  • Conferința științifică: „Dualitatea sufletului: confruntarea între emoție și rațiune în luarea deciziilor” – Elevii au explorat interdisciplinar relația dintre emoție și rațiune.
  • Lecția STEAM: „Mijloace didactice pentru preșcolari cu cerințe educaționale speciale” – Strategii și mijloace adaptate copiilor cu CES.
  • Victorina: „Puterea incluziunii: învață, acceptă, inspiră” – Promovarea diversității și colaborării. Continuă să citești