Desfășurarea consultărilor publice privind elaborarea suportului de curs pentru disciplina Organizarea și analiza datelor statistice.

De curând, în cadrul proiectului Dezvoltarea culturii utilizării datelor statistice în sistemul asistenței sociale au fost organizate consultări publice privind elaborarea materialelor educaționale de suport.
La eveniment au participat:
- cadre didactice de specialitate care predau: disciplina matematică, sociologie, tehnologie informațională, managementul în domeniul din cele 6 Colegii de profil,
- specialiștii din Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului,
- profesorii din mediul academic superior din domeniul asistenței sociale și membrii societății civile.
Suportul de curs va cuprinde informație teoretico- practică de dezvoltare a competențelor specifice de analiză și utilizare a datelor statistice în activitatea unui pedagog social. Suportul de curs va conține de asemenea sugestii metodice în vederea realizării eficiente a orelor la disciplina Organizarea și analiza datelor statistice. În urma elaborării acestui produs, tinerii specialiști din cele 6 colegii de profil vor dezvolta competențe profesionale în analiza și utilizarea datelor statistice, în conformitate cu cerințele actuale ale pieței muncii.

Acțiunile au loc în cadrul proiectului global Date pentru Impact (D4I), implementat de un consorțiu condus de Centrul pentru Populație al Universității Carolina de Nord din Chapel Hill în parteneriat cu Palladium International, LLC, ICF, John Snow, Inc. și Universitatea Tulane. Finanțarea D4I este asigurată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul D4I finanțat de USAID sprijină țările să genereze și să utilizeze date de înaltă calitate pentru a-și îmbunătăți programele, politicile și, în cele din urmă, rezultatele în domeniul social și al sănătății. D4I consolidează, de asemenea, capacitatea tehnică și organizatorică a țărilor partenere de a colecta, analiza și utiliza date pentru sprijinirea dezvoltării lor durabile.

FOTO:
352972837_818969589852646_8439495035347524721_n (1) 352712442_818969463185992_8967573231348015528_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>