ACTIVITĂȚI:
-
În cadrul activității ,„De vorbă cu un antreprenor în devenire” am avut discuții productive despre stabilirea segmentului de piață, metode eficiente de promovare în 2022, cheltuielile necesare, riscuri și oportunități, ș.a.
- Exponate valoroase și impunătoare colecții de articole anatomice au impresionat elevii anului I și III, în cadrul Muzeului de anatomie a omului din cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu” (2000 piese) și Muzeului de Științe naturale al USM (14 mii exponate).
-
Matematica este folosită în viața de zi cu zi. Chiar și în lucruri simple, când spunem cât este ora sau când facem cumpărături. Roger Bacon scria în 1267 că matematica este „poarta și cheia științelor”. Elevii anului I, au subliniat importanța matematicii în viața cotidiană prin elaborarea posterelor atractive și ingenioase cu această tematică. Grupe: 11 PS, 12 PR, 11 GR, 11 PR, 11 IS. Profesori: Munteanu Angela, Colța Alexandra
- PRIMA ediție, la nivel instituțional al Concursului planurilor de afaceri 2022, cu continuare la nivel regional și național. Clasament:
Locul I – Cuciuc Otilia, gr. 42 ȘC, confecționarea și comercializarea bolurilor decorativeLocul II – Popa Daniela, gr. 31 IS, hotel destinat animalelor de companieLocul III – Moraru Liuba, gr. 32 IS, clubul sportiv de TaekwondoFelicitări participanților, mulțumiri echipei de jurizare și administrație pentru susținere!
-
Educația financiară este acel tip de educație care îți arată cum să câștigi mai mulți bani, cum să îi administrezi mai bine şi cum să-i cheltui eficient. Colaboratorii Bursei de valori din Moldova au familiarizat elevii cu instrumente de gestionare a resurselor financiare, au accentuat valoarea banilor și cum ar trebui să lucreze corect investițiile mici sau mari. Pentru elevii grupelor 32 AE, 42 ȘC, 43 ȘC a fost o experiență deosebită! Profesori: Curoș Liudmila, Colța Alexandra Garbatovschi Valeria
Activitate de suflet ce încununează Decada catedrei ,,Științe exacte”. Hărnicuții reprezentanți ai Consiliului elevilor și ai grupei 11 GR, alături de cadrele didactice și administrația Grădinei botanice au demonstrat spirit civic și ecologic. Grădina botanică ne-a asigurat cei 23 copaci de meri sălbatici, ghidare pe parcursul plantării și sprijin. Echipa promovează înverzirea spațiilor, îndeamnând și ceilalți colegi să dea dovadă de valorile sale morale prin acțiuni similare. În contextul Proiectului civic și ecologic „Global Youth Service Day 2022” echipa își propune mai multe acțiuni ce vor avea un impact de durată în mediul natural, dar și cel social. Mulțumiri tuturor pentru implicare activă și altruism!!!
-
Cu respect, Garbatovschi Valeria Șef catedră, profesor discipline de specialitate