Conferința națională a elevilor cercetători de realități psihologice – Ediția 2022

poza 1

Pe 3 noiembrie, 2022 s-a desfășurat I ediție a Conferinței în cadrul Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău. Au participat 27 de elevi și 16 profesori-coordonatori. Participanții au fost  elevi și profesori  din Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, Colegiul „Vasile Lupu” din Orhei, Colegiul „Mihail Ciachir” din Comrat și Colegiul „Ion Creangă” din Bălți.

Elevii, împreună cu profesorii-coordonatori au avut misiunea de a cerceta relația existentă între psihologie și alte domenii științifice: matematică, istorie, sport, antreprenoriat, muzică, literatură, asistență socială etc., În cadrul celor trei ateliere au fost evidențiate abordări trans-, și interdisciplinare a psihologiei. Astfel, au fost aduse argumente și exemple concrete despre: relații interpersonale în operele literare, neuromarketing, personalități în opoziție din istorie, efectul muzicii asupra psihicului uman, emoțiile în literatura pentru copiii, influența sportului în formarea personalității, trăsături de caracter evidențiate la personajele din operele literare, etc.

Colaborarea profesor-elev, valorificarea competențelor digitale, capacitatea de a pune întrebări și a găsi răspunsuri, cercetare științifico-practică, manifestarea capacităților oratorice, etc., sunt doar câteva din obiectivele Conferinței organizate. Conferința a fost organizată de către profesoara de psihologie, grad didactic unu, Boaghi Elena, în cadrul decadei Catedrei „Științe psihopedagogice, sociale și juridice”.


Galerie Foto:

image - 2022-11-07T175613.805  poza 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>