Elevii anului II, specialitatea Jurisprudență, calificarea Grefier au vizitat Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova

436430076_1020945416321728_3076255455440967185_n


Elevii Colegiului „Alexei Mateevici” din mun. Chișinău, specialitatea Jurisprudență, calificarea Grefier, anul II, au vizitat Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Ghidați de către profesorii: Aliona Chisari-Rurak, dr., conf.univ.; Tatiana Mihailov dr., lector univ. din cadrul Departamentului Drept Privat și Oxana Chisari-Lungu dr., lector univ., din cadrul Departamentului Drept Public, elevii au fost întâmpinați de către dna Cristina Popovici dr., lector univ., prodecanul Facultății de Drept și de către dl Dan Furculiță, magistru în drept.

După o plimbare prin incinta facultății, învățăceii au avut parte de o întâlnire de excepție cu dl Serghei Brînza, dr., hab., prof. univ., decanul Facultății de Drept și dl Alexandru Arseni, dr. hab., prof. univ., titular al Departamentului Drept Public. Domniile lor au împărtășit bucuria de a fi absolvenți ai Facultății de Drept, dar și marea onoare de a fi, deja de mulți ani, angajați ai acestei facultăți.
Libertatea, onoarea și demnitatea sunt valori inestimabile despre care a vorbit dl profesor Alexandru Arseni, și care ar trebui să caracterizeze fiecare jurist. În acest context, elevilor li s-a oferit informație despre etapele și procedura de admitere în cadrul Facultății de Drept, dar și în cadrul altor facultăți ale Universității de Stat din Moldova. Sala de mediere, sala de procese simulate, aula „Alexandru Cojuhari” au fost prezentate viitorilor studenți, iar spre sfârșitul vizitei, aceștea au avut posibilitatea să asiste la o prelegere la disciplina Istoria dreptului românesc, ținută de către dna Oxana Chisari-Lungu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>