Lansarea programului de Instruire în domeniul Roboticii și Programării la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău

453911371_1099388825144053_5976012246810771343_n

Astăzi s-au dat start instruirilor în domeniul roboticii și programării la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău. Programul, destinat cadrelor didactice și absolvenților de la specialitățile Educație timpurie și Învățământ primar, își propune să transforme modul de predare prin integrarea tehnologiilor educaționale moderne și a metodologiilor inovatoare.

▫️ În cadrul deschiderii oficiale a programului, doamna Victoria Bercu, directoarea Colegiului „Alexei Mateevici”, a subliniat importanța acestui demers pentru viitorul educației. În discursul său, doamna Bercu a evidențiat angajamentul Colegiului de a sprijini dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și a absolvenților, subliniind că „pregătirea pentru provocările viitorului digital este esențială pentru a oferi o educație de calitate și relevantă în societatea contemporană.”

☑️ Pe parcursul sesiunilor de instruire, participanții au ocazia:
să exploreze și să aplice noi metodologii de predare,
să învețe să utilizeze soluțiile educaționale oferite de roboții Kubo și Arduino
să descopere resurse educaționale digitale.
▫️ Prin activități practice și sesiuni creative, cadrele didactice și absolvenții dobândesc competențe esențiale pentru integrarea tehnologiei în procesele educaționale, promovând astfel un mediu de învățare interactiv și inovator.
⤴️ Programul este susținut de formatori experimentați din cadrul echipei Shape Robotics – Cristian Lăcraru și Sebastian Visea. Formatoarea Ana Luchian a adus o contribuție valoroasă prin împărtășirea experienței sale în utilizarea tehnologiei în educație.
Această inițiativă subliniază angajamentul colegiului și al partenerilor săi de a sprijini dezvoltarea profesională a educatorilor și de a pregăti elevii pentru viitorul digital.
Această inițiativă face parte din proiectul „Programului de Îmbunătățire a Învățământului Superior(PÎÎS)”, subproiectul „Program de asigurare a calității în învățământul pedagogic” implementat în Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>