Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane

În Colegiul ,,Alexei Mateevici” în perioada l8-25 octombrie anul curent, s-a desfășurat Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane, în conformitate cu recomandările MECC. Desfăşurarea Săptămânii antitrafic are drept scop sensibilizarea și informarea elevilor despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane.

Astfel, membrii Consiliului Elevilor din Colegiul ,,A. Mateevici” au organizat vizionarea filmului artistic Ostaticul” cu informarea elevilor despre modalitățile de recrutare și transport a victimelor traficului de ființe umane. Au distribuit pliante de informare și sensibilizare a elevilor despre riscurile și consecințele traficului de ființe umane, linia fierbinte, prin intermediul căreia ar putea apela sau raporta un caz de trafic, precum și sfaturile de care trebuie să țină cont atunci când decid să se angajeze la muncă peste hotarele Republicii Moldova.

13

Au amenajat un panou cu postere informative pentru prevenirea, sesizarea și combaterea traficului de ființe umane.

01  02

Filme documentare, bazate pe fapte reale privind problema traficului de ființe umane au prezentat reprezentanții Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” , cu care avem un program de colaborare de 2 ani.

41 42

Doamna Oxana Andreev- directorul bibliotecii ,,Adam Mickiewicz” din Chișinău a realizat o prezentare Power- point cu subiectul ,,STOP traficul de fiinţe umane ” în corespundere cu programul de activități al acordului de colaborare.

44
45

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>