Un grup de 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone!

441936215_759835502997657_2802689802472540745_n

Un grup de 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone după ce au finalizat cu succes un program de formare profesională pentru adulți. Prezentă la evenimentul de înmânare a certificatelor, Marcelina Baleca, șefă de direcție la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a menționat că programele de acest fel oferă adulților oportunități noi pentru angajare. Programul a fost acreditat de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare, gratuitatea instruirilor celor 29 de bone a fost asigurată de către WeWorld Moldova, World Vision și ADH.

Certificatul de competență profesională obținut la finele programului le oferă deținătoarelor posibilitatea să se angajeze legal, atât în Republica Moldova și Ucraina, cât și în alte state europene, în baza acordurilor bilaterale.

Continuă să citești

Proiectul de formare digitală a profesorilor din învățământul profesional și tehnic

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane studiind şi text care spune „EU4Moldova: Local communities Project objectives are to: Improve quality loca public servic delivery ithin selected local communities (Implemented GIZ). hance access women social, economic and technical associated services the selected local communites (Impemented ADA) Enhance opportunities for men communities (Implen tially developr (Impler local communities PL Moldova) FUR”


Colegiul „Alexei Mateevici” este încântat să anunțe că a fost selectat drept câștigător al contractului pentru furnizarea de servicii de consultanță în cadrul proiectului de formare digitală a profesorilor din învățământul profesional și tehnic. Acest contract este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Colectarea ideilor de proiect | Programul „Bugetarea Participativă” 2024

Ar putea fi o imagine cu text


Vă invităm să vă exprimați ideile și să faceți parte din procesul de construire a unui mediu educațional mai bun! În perioada 19.02.2024- 7.03.2024, invităm elevii Colegiului de a contribui la programul „Bugetarea Participativă în Școli” prin completarea Formularelor de colectare a ideilor de proiect și plasarea în boxa specială aflată la etajul I.


Tipul de proiecte eligibile:

  • Modernizarea sălilor de clasă corelate cu specificul specialităților
  • Amenajarea unui spațiu de învățare în aer liber sau a unei grădini școlare pentru activități în aer liber și educație ecologică
  • Crearea condițiilor necesare desfășurării evenimentelor cultural-artistice, științifice, educaționale, de socializare.

Continuă să citești

Ședință informativă în vederea implementării Programului „Bugetarea Participativă în Școli”!

Ar putea fi o imagine cu studiu şi masă


În cadrul ședinței membrii Echipei de coordonare le-au comunicat șefilor de grupă etapele și calendarul activităților proiectului „Bugetarea Participativă în Școli”, care se implementează în Colegiul „Alexei Mateevici” în anul de studii 2023-2024. Scopul Programului „Bugetarea Participativă în Școli” este de a promova implementarea bugetării participative ca instrument de educație și implicare civică și electorală a tinerilor, în cadrul Colegiului „Alexei Mateevici”. Continuă să citești