Un grup de 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone!

441936215_759835502997657_2802689802472540745_n

Un grup de 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone după ce au finalizat cu succes un program de formare profesională pentru adulți. Prezentă la evenimentul de înmânare a certificatelor, Marcelina Baleca, șefă de direcție la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a menționat că programele de acest fel oferă adulților oportunități noi pentru angajare. Programul a fost acreditat de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare, gratuitatea instruirilor celor 29 de bone a fost asigurată de către WeWorld Moldova, World Vision și ADH.

Certificatul de competență profesională obținut la finele programului le oferă deținătoarelor posibilitatea să se angajeze legal, atât în Republica Moldova și Ucraina, cât și în alte state europene, în baza acordurilor bilaterale.

Până în prezent, 96 de persoane au finalizat cu succes acest program de formare profesională,
dintre care 55 de persoane refugiate din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>