Subproiectul „Program de asigurare a calității în învățământul pedagogic (PACIP)”

Certificat (3)-1

Prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova nr. 840 din 12.08.2022 a alocat IP Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău 808 500.00 EUR din mijloacele financiare ale Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” pentru subproiectul „Program de asigurare a calității în învățământul pedagogic (PACIP)”, demarat în 2020.

    Proiectul prevede intervenții sistemice în domeniul îmbunătățirii calității și a orientării spre piața muncii, în domeniile necesare economiei naționale. Tendințele pieței muncii, cerințele angajatorilor, rapoartele de audit intern,  determină nivelul de pregătire profesională a absolvenților angajați și vin cu recomandări și propuneri, din care au reușit și prioritățile noastre la implementarea proiectului. Printre acestea se numără formarea și dezvoltarea competențelor digitale prin includerea în procesul de formare profesională a viitorilor învățători și educatori a disciplinelor TIC; crearea produselor educaționale digitale; utilizarea Resurselor Educaționale Deschise și a instrumentelor TIC în activitatea didactică.

În cadrul subproiectului ne-am propus următoarele obiective: Crearea unui hub educațional în instituție, destinat elevilor pentru adaptarea cât mai ușor la imperativele timpului; Formarea  competențelor profesionale a elevilor racordate la cerințele pieței muncii, în special a celei educaționale; Sporirea atractivității specialității pedagogice atât pentru fete, cât și pentru băieți. Printre activitățile majore pe care dorim să le realizăm sunt dotarea a două spații educaționale moderne multifuncționale: Laborator „Media Hall” și o Sală „Open space education”. Dotarea acestor spații vor necesita instruirea cadrelor privind utilizarea noilor echipamente și platforme educaționale, crearea produselor digital. Reieșind din cerințele școlilor primare și IET vor fi elaborate Curricula, note de curs și produse digitale la Robotică, Managementul proiectelor educaționale. Pentru a spori atractivitatea profesiei de cadru didactic în școala primară și IET ne propunem să organizăm ziua ușilor deschise.

Beneficiari ai proiectului vor fi elevii Colegiul „Alexei Mateevici” – 1057, inclusiv 618 elevi de la specialitățile pedagogice, dar și cadrele didactice în număr de 70. Menționăm că vor beneficia de Subproiect și carele didactice din Colegiile de profil.

Mulțumim MEC, Guvernului RM pentru oportunitatea de a dezvolta și moderniza Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, pentru acea plusvaloare pe care o vom căpăta în urma implementării Subproiectului de finanțare  „Program de asigurare a calității în învățământul pedagogic”.

Pentru detalii accesați: https://mecc.gov.md/ro/content/guvernul-investeste-invatamantul-din-republica-moldova-circa-300-de-milioane-de-lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>