În data de 12 septembrie 2023, la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, Republica Moldova, a avut loc cu succes instruirea privind digitalizarea conținuturilor la disciplina „Organizarea și Analiza Datelor Statistice”. Evenimentul a fost organizat pentru cadrele didactice de specialitate din Învățământul Profesional Tehnic de profil din Republica Moldova și a reprezentat o oportunitate semnificativă de dezvoltare profesională în domeniul utilizării datelor statistice la calificarea „Pedagog Social”.
Victoria Bercu, în calitate de director al Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău a inspirat cadrele didactice participante să fie deschise către inovație și să abordeze cu încredere noile tehnologii în procesul de predare. Eforturile sale au contribuit la crearea unui mediu propice pentru schimbul de idei și experiențe între profesioniștii din domeniu. În calitate de Director al Proiectului Date pentru Impact în Moldova, Camelia Gheorghe continuă să susțină angajamentul pentru îmbunătățirea calității utilizărilor datelor în sistemul de protecție socială. Evenimentul s-a bucurat de o participare activă și entuziastă din partea cadrelor didactice, în cele 5 instituții pertenere, care au arătat un interes considerabil pentru digitalizarea conținuturilor în domeniul datelor statistice. Instruirea a fost un pas important în dezvoltarea abilităților profesionale și în îmbunătățirea procesului de predare și învățare. Este foarte bine să știm că pe platforma epedagogie.md se va regăsi un curs intitulat „Organizarea și analiza datelor statistice” cu 17 lecții digitale. Acest curs va fi o resursă valoroasă pentru cadrele didactice și elevi, oferindu-le acces la conținut digitalizat și interactiv pentru a învăța și a preda utilizarea datelor statistice într-un mod eficient și captivant. De menționat ca acest eveniment a avut loc in cadrul proiectului Dezvoltarea culturii utilizării datelor statistice în sistemul asistenței sociale.
În Moldova acesta se desfășoară în cadrul proiectului global Date pentru Impact (D4I), implementat de un consorțiu condus de Centrul pentru Populație al Universității Carolina de Nord din Chapel Hill în parteneriat cu Palladium International, LLC, ICF, John Snow, Inc. și Universitatea Tulane. Finanțarea D4I este asigurată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul D4I finanțat de USAID sprijină țările să genereze și să utilizeze date de înaltă calitate pentru a-și îmbunătăți programele, politicile și, în cele din urmă, rezultatele în domeniul social și al sănătății. D4I consolidează, de asemenea, capacitatea tehnică și organizatorică a țărilor partenere de a colecta, analiza și utiliza date pentru sprijinirea dezvoltării lor durabile.
GALERIE FOTO: