Programul „Bugetarea Participativă în Școli”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ne bucurăm să anunțăm că instituția noastră este una dintre cele șase, care vor implementa, în perioada anului școlar 2023-2024, cea de-a doua rundă de pilotare a Programului „Bugetarea Participativă în Școli”.

În perioada 5-8 octombrie, profesorii și elevii Colegiului “Alexei Mateevici” au participat la un atelier, organizat de Promo-LEX, în cadrul căruia au fost instruiți despre beneficiile, scopurile, obiectivele, impacturile bugetării participative.

Echipa Colegiului a elaborat propriul concept al programului de bugetarea participativă și planurile de (acțiuni/ procese)pe care urmează să-l aplice pe durata unui an școlar 2023-2024.
Bugetarea Participativă în Școli este o metodă de implicare a elevilor în procesul de luare a deciziilor democratice care dezvoltă înțelegerea bugetelor școlare și repartizarea unei părți din bugetul școlar pentru problemele identificate de către elevi în propria instituție, contribuie la dezvoltarea liderismului la elevi și îi ajută să învețe democrația și implicarea civică.
Cadrele didactice implicate:
- Curoș Liudmila – director adjunct pe educație și instruire
- Gavrilenco Nătălița – pofesor de discipline de specialitate
- Criminceanu Iulian- pofesor de științe socioumane
Elevii implicați:
- Mititelu Valentina 21 PR
- Costin Otilia 21 GR
- Busuioc Carolina 41 GR
- Cecan Alex 31 GR


Programul „Bugetarea Participativă în Școli” este implementat de Promo-LEX, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova), în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și CICDE – Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>